[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vi är inte så jämställda i Sverige som vi tror

[/vc_column_text][dt_gap height=”55″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Gotlands Landshövding Cecilia Schelin Seidegård berättade den 11 februari 2016 om sin utredning kring jämställdhetsfrågor.

Vi behöver en jämställdhetsmyndighet!” – säger Cecilia Schelin Seidegård om sin utredning kring jämställdhetsfrågor som den 7 oktober 2015 presenterades för regeringen.

En utredning som visar, trots att utvecklingen gått framåt, på att samhället är långt ifrån jämställt. Parrelationen är ofta jämställd men när den växer och får barn händer det något. Fler män tar ut föräldraledighet än tidigare, men vid vård-av-barn (VAB) är det oftare kvinnor som är hemma med sjuka barn. Detta bara ett exempel av många vi fick ta del av under kvällen. Kvällens deltagare gav många frågor och Cecilia gav många inspirerande svar. Vi gick från mötet med många nya insikter och funderingar på ämnet jämställdhet. Vad händer och hur påverkar det vår jämställdhet när vi får så många ”nya svenskar” till vårt land med annan kultur och synsätt på jämställdhet? Hur för vi vidare vår kultur och förhållningssätt för att fortsätta utvecklingen och inte gå bakåt?

Kvällens kommentarer i utvärderingen var:

Mycket intressant och lagom långt
Cecilia kunnig, bra frågestund
Sakligt, roligt, spirituellt, otroligt kunskapsgivande
Toppen, födde mer samtal”, ”Fantastiskt duktig föreläsare”.

Vi var 26 deltagare varav 17 medlemmar och 9 gäster denna kväll.[/vc_column_text][vc_empty_space][dt_fancy_separator separator_color=”accent”][vc_empty_space][vc_column_text]Gotlands Landshövding Cecilia Schelin Seidegård berättar den 11 februari  kring den nyligen slutförda utredningen kring jämställdhetsfrågor.

Vi behöver en jämställdhetsmyndighet!” – säger Cecilia Schelin Seidegård i sin utredning kring jämställdhetsfrågor som den 7 oktober 2015 presenterades för regeringen. En utredning som visar, trots att utvecklingen gått framåt, på att samhället är långt ifrån jämställt.

Den 11 februari 2016  kommer Cecilia till Q80 och berättar om utredningen och intressanta fakta som kommit fram och vad som händer i framtiden.

Cecilia Schelin Seidegård är en färgstark kvinna på flera sätt. Efter att hon disputerat i  biokemi vid Lunds Universitet innehade hon flera chefsposter inom läkemedelsindustrin (Astra Zeneca), Hon har varit VD för Huddinge Universitetssjukhus AB och sjukhusdirektör för det sammanslagna Karolinska Universitetssjukhuset. Hon är engagerad i en rad styrelser med bla rollen som ordförande för Systembolaget AB, ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien, ordförande för Göteborgs Universitet. Men den huvudsakliga rollen är idag som landshövding på Gotland sedan 2010, en ö hon känner lite speciellt eftersom det var där hon växte upp på 60-70talet.

Så varmt välkomna att lyssna till denna härliga kvinna den 11 februari kl 18.00.

OBS! Vi måste denna gång byta lokal och vi träffas på gamla jaktmarker, nämligen Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, 1 trappa upp.
Senast söndag den 7 februari måste vi ha din anmälan. Observera att vi inte kan ta emot anmälningar efter sista datum för anmälan.

Glöm inte bort att betala medlemsavgiften för 2016 innan du anmäler dig till kvällen.

Om du har frågor kring eventet är du välkommen att kontakta eventansvarig. Till henne anger du också eventuella allergier.
Är du intresserad av att delta men ännu inte är medlem i Q80? Kontakta medlemsansvarig.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1691″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]