Lola Birgitta Svensson - Min livsresa, så lever jag min passion

Lola Birgitta Svensson, dansare och bland annat tidigare danspartner till Tony Irving, berättar om sin resa från lantlollan i Köping till världseliten i pardans och vad som hände sen. Från att ha haft dansen som fritidsintresse har hon byggt sitt företagande fram till nu med Covid-19 utmaning

Lolas danskarriär startade tack vare Köpings Dansinstitut och Gunilla Andersson där hon fann sin idrott efter att dansat folkdans och utövat gymnastik under ett antal år.

Tävlingskarriären lät inte vänta på sig och alla shower samt uppvisningar blev en del av vardagen. Samarbeten med film som Colin Nutleys Sista dansen, Army of lovers musikvideo La Plage De Saint Tropez med Jonas Åkerlund som regissör, nöjesprogram på TV som Nöjesmaskinen och Söndagsöppet. Dans i TV serier som Chefen fru Ingeborg och Järnvägshotellet är några av Lolas uppdrag.

Under en period pendlade Lola mellan Stockholm och London för att hålla igång tävlingsdansandet med partnern Fredric Frennessen, före detta JSM-mästare. Vid sidan av sitt fritidsintresse skötte Lola kontorsarbetet dagtid för att dra runt sina åtaganden i Sverige och England. Redan som 13-åring blev Lola en företagare fast det skulle dröja fram till 40-årsåldern innan hon insåg att hon arbetat som företagare hela sitt yrkesverksamma liv.

Efter amatörkarriären skulle skorna läggas på hyllan och Lola planerade att leva Svenssonliv. Då ringde Tony Irving och frågande om de skulle träna att dansa tillsammans – och kanske tävla. Med viss tveksamt träffade Lola Tony. De hade setts i danskretsarna sedan 1988 men 1994 inträffade något som kunde kostat deras framtida vänskap och samarbete. 

NOTERA

  • Eventet sker digitalt, online, kl. 18.30-20.00.
  • Vi tar endast 60 kronor för både medlemmar och gäster för detta event.
  • Vi skickar ut länk till seminariet efter anmälan nedan. 
Lola Birgitta Svensson