[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Det är väl inget konstigt att kvinnor i Sverige äger skog, eller?

[/vc_column_text][dt_gap height=”55″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]berit-wikstromVisste du att nästan 40% av Sveriges privata skog ägs av kvinnor? Det gör kvinnliga skogsföretagare till den enskilt största företagargruppen bland kvinnor i Sverige.

För mer än 15 år sedan träffades ett trettiotal kvinnliga skogsägare i Stockholm och bildade föreningen Spillkråkan. Föreningens har genom sin verksamhet under åren betytt mycket för att stötta frågan om kvinnors skogsägande.

Men skogsnäringen är fortfarande långt ifrån jämställd och kvinnliga skogsägare är fortfarande i stort behov av nätverkande och att stödja varandra.

Spillkråkan leds av ordförande Berith Wikström.[/vc_column_text][dt_gap height=”45″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]För några år sedan damp ett stort kuvert överraskande ned i hennes brevlåda – det var hennes pappa som delat upp skogen mellan sina två döttrar. En jättestor skogsfastighet 90 mil bort. Berith var en stressad heltidsarbetande informationschef utan varken skogsfolk omkring sig eller egna kunskaper och skulle nu ta över skogen – tänk så lätt det hade varit att bara sälja då! Men Berith hade modet att välja bort heltidsjobbet istället och satsa på att vara kvinnlig skogsägare och startade företaget Guld och gröna skogar.

Välkomna både medlemmar och gäster till en spännande kväll om kvinnors arbete att bli respekterade inom en av Sveriges största näringar och en kvinnas personliga berättelse om modet att våga ta steget från det trygga och kända till en då helt ny och främmande värld.

Tid:

20 maj klockan 18.00

Plats:

Hotel Reisen, Stockholm[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”55″][/vc_column][/vc_row]