[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Att förändra världen som kvinna med choklad

[/vc_column_text][dt_gap height=”55″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]anna-sofia-presentationDen 16 april får vi på Q80 äran att lyssna på ingenjören Anna-Sofia Winroth som sadlade om och gav sig in i kakaobranschen.

Hon är chokladmakerskan som blivit dödshotad i kampen med att motarbeta orättvisor i produktionen av kakao men trots detta inte räds någonting.

Hon har bevisat för sig själv och världen att allt är möjligt. Tre av hennes chokladkakor hittar du på Åhléns och Anna- Sofia är även författare till prisbelönade romaner.

När Anna-Sofia Winroth hade gett sig in i chokladbranschen ville hon få mer vetskap kring tillverkningen av kakao. Den nyfikenheten skulle senare visa sig vara livsomvälvande. Hon reste till Afrika, kontinenten som producerar mest kakao, för att besöka de plantager som ligger längs med ekvatorns Kakaobälte.

Här möttes hon av svåra förhållanden. Många av de som arbetade i produktionen var slavar. Hon såg hur barn utnyttjades och bestämde sig för att hon skulle lägga ner sin verksamhet helt då hon inte ville vara del av ett sådant system.[/vc_column_text][dt_gap height=”45″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]”I kakaobältet runt ekvatorn döljer sig en sanning som chokladindustrin inte gärna belyser, till och med aktivt undanhåller. Fattigdom, mänskliga övergrepp och miljöförstöring är tyvärr vanliga ingredienser i en chokladkaka. Hur kan choklad smaka gott då?”

I dag driver hon det egna företaget Gefle Chocolaterie och är kvinnan som ofta för diskussioner i media och som får föra en dialog med presidenter och regeringar. Hon är dessutom plantageägare.

I november förra året var Anna-Sofia gäst hos Malou i TV4.
Se klippet här!

Anna-Sofia är även vald till en av Sveriges mest företagsamma personer av Svenskt näringsliv, Miljöhjälte 2014 i Gävle kommun. Hon är även fått äran att ta emot Jan Moback-stipendiat.

Anna-Sofia kommer under kvällen att dela med sig av sin kamp inom en omänsklig industri där hon som kvinna klarat av att nå sina mål. Hennes två romaner och choklad kommer givetvis finnas på plats.

Tid:

16 april, 18.00

Plats:

Hotel Reisen, Skeppsbron 12, Gamla Stan

Välkommen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”55″][/vc_column][/vc_row]