[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Årets externa Q80 pristagare – Agnes Wold – kommer till Q8O träff den 4 april.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Lokal:

Hotell Reisen, Skeppsbron 12, Gamla Stan

Tid:

4 april kl 18.00- 21.00.

Efter nomineringar från Q8Os medlemmar beslutade en enhällig styrelse i höstas att tilldela Agnes Wold, läkare och professor i bakteriologi vid Göteborgs universitet, det externa Q8O priset för 2015. Agnes Wold tilldelas priset för sitt mod att våga peka på diskriminering av kvinnor inom den akademiska världen och sin oförtrutna pedagogiska gärning att inte myter ska styra människors beteenden utan fakta.

Agnes hörs och syns ofta i massmedia. Du kanske har lyssnat till henne i P1 där hon har varit både sommar- och vintervärd och intervjuats i ”Söndagsintervjun”, eller på TV hos ”Malou Efter Tio” eller nyligen i programmen ”Min sanning” och ”Skavlan”.

Agnes genomförde för några år sedan en vetenskaplig studie där hon och en kollega visade att kvinnor riskerar att missgynnas i den akademiska världen. Studien var så unik att den publicerades i ”Nature” – en av världens mest prestigefyllda vetenskapliga tidskrifter.

Agnes ägnar sitt forskarliv till att försöka ta reda på varför vissa personer utvecklar allergier – och varför andra inte gör det. Hon kallas ibland på skämt ”dammråttornas försvarare” eftersom hon är en av de forskare som visat att dammråttor i hörnen i hemmet inte är förklaringen till att allergier utvecklas. Det är andra mekanismer som styr detta. Hon är även starkt kritisk till många av de hälsoråd som sprids idag eftersom de helt saknar bevisad effekt.

Anmälan

Länk för anmälan sänds ut till alla medlemmar.
Ännu inte medlem men vill komma? Kontakta aktivitetsansvarig.
Sista anmälan till kvällen är onsdag 30 mars 2016. Observera att vi inte kan ta emot anmälningar efter detta datum.

Övrigt:

Om du har frågor kring kvällen är du välkommen att kontakta  aktivitetsansvarig.
Är du intresserad av att delta, men ännu inte är medlem i Q80? Kontakta  medlemsansvarig.

Välkommen till denna spännande kväll!
Styrelsen

 

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1795″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]